Hur lång tid tar det egentligen att slänga upp en hemsida?

Utsnitt från en prototyp

Utsnitt från en prototyp

”Hur lång tid tar det egentligen att slänga upp en hemsida?” är en fråga jag får ibland. Och svaret är att det inte tar så lång tid alls, en halvtimme kanske.

Just nu bygger vi en ny hemsida, eller webbplats, men riktigt så enkelt är det inte att man fixar det på en halvtimma. Bortsett från huvudwebbplatsen finns ett hundratal andra webbplatser som också ingår i projektet, och då tänker jag främst på webbplatserna för våra distrikt, föreningar och kamratstöd. Till alla dessa webbplatser kommer tusentals undersidor.

Alla sidor ska sen fyllas med något, bland annat bild och text såklart, och bilderna måste tas eller skapas och någon måste skriva texterna.

Projektet omfattar också många olika parter, förutom oss själva är bland andra vår nya webbyrå Spiro inblandade, tillsammans med vår gamla webbyrå Sublime och Multisoft som levererar vårt medlemsregister som en del information till webbplatsen ska ifrån. Och många, många fler. Stöter någon part på problem drar det ut lite på tiden, blir någon någonstans sjuk drar det ut på tiden, och så vidare.

Sen är IOGT-NTO en ideell organisation, där beslutsprocesserna inte alltid är de snabbaste och många måste tycka, tänka och säga bu eller bä innan man kan påbörja något eller gå vidare till nästa steg. Det tycker jag i grunden är något bra, men det är också något som påverkar hur lång tid ett sånt här projekt tar.

Men än så länge rullar allt på bra och smärtfritt, vi ligger i fas med tidsplanen för projektet – och alla mina tummar är hållna för att inga större förseningar dyker upp längs vägen.

Henry Cohen

Tidigare inlägg:

En lägesrapport
Det här blir bra!
Ny webbyrå för IOGT-NTO
Snart är arbetet med nya hemsidan igång
Idéerna är många
Vi bygger om!

Detta inlägg publicerades i Teknik, webb och märktes , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Hur lång tid tar det egentligen att slänga upp en hemsida?

  1. Virre skriver:

    och sen framkommer tanken på att man inte verkar anlita tillgänglighetskonsulter och sen kommer allt gå åt skogen igen.

  2. Pingback: Bitarna faller på plats | I rörelse

  3. Pingback: Det rör på sig | I rörelse

  4. Pingback: En grym engagerad styrelse | I rörelse

  5. Pingback: Just nu testas betaversionen av nya hemsidan | I rörelse

  6. Pingback: Nya iogt.se på plats! | I rörelse

  7. Pingback: Just nu testas betaversionen av nya hemsidan | I rörelse

  8. Pingback: Bitarna faller på plats | I rörelse

Lämna en kommentar