Köp en bok till förmån för Trygga Barnen

Trygga Barnen är en stiftelse med syfte att hjälpa barn, ungdomar, föräldrar och anhöriga i familjer med beroendeproblematik. Olivia Trygg som i många sammanhang berättat om sina erfarenheter som barn till missbrukare har nu skrivit en bok där intäkterna går oavkortat till Trygga Barnens verksamhet. Så här skriver hon själv om boken:

Jag har länge tänkt att jag skulle vilja ge ut en barnbok för att nå ut till de barn som lever i en familj med beroendeproblematik och på så sätt sprida kunskap om sjukdomen alkoholism. En snöig kväll i mars 2011 bestämde jag tillsammans med två vänner, Viktoria Olesen och Betty Regnström Larsson, att denna dröm skulle bli verklighet. Nu, mindre än ett år senare, är drömmen på väg att bli uppfylld!

Målsättningen med boken är att få barn som lever i familjer med beroendeproblematik att söka sig till en annan vuxen för att få hjälp. Det kan vara en släkting, en vän till familjen, skolsköterskan eller Trygga Barnen. Berättelsen tar fasta på de känslor av skuld och svek som ofta är orsaken till att barn väljer att hålla en jobbig hemmasituation hemlig.  Genom att berätta för en annan vuxen kan barnen hjälpa både sig själva och sin familj. Vi hoppas att berättelsen om Sara ska inspirera andra barn till att våga förändra sin situation. Ett viktigt syfte med boken är också att belysa att det faktiskt är tillåtet att visa alla slags känslor.

Boken kostar 155 kr och pengarna går oavkortat till Trygga Barnen.

Om du har frågor eller är intresserad av barnboken – Sara och den andra mamman. Hör av dig till olivia.trygg(a)tryggabarnen.com

Det här inlägget postades i Alkoholpolitik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s