Det rör på sig

I skrivandes stund så följer jag en e-postkonversation mellan vår webbyrå Spiro och Multisoft, som är leverantör av vårt medlemsregister. Jag förstår väldigt lite av fikonspråket som används och hänger helt ärligt inte riktigt med, men det känns bra att det rör på sig.

Merparten av materialet (texter och bilder) är också på plats på det som är huvudsajten på vår nya webbplats, så den ser i stort sett ut som den kommer att göra vid lansering. Vår illustratör Dan, som tidigare bland annat har gjort illustrationerna som finns på vårt nya värvarmaterial ”Häng med oss” och förra årets kampanj Stor och liten, är även han i stort sett klar med de illustrationer som kommer att finns på hemsidan.

Nu är det bara de sista bitarna som ska falla på plats, och jag håller både tummar och tår för att det ska gå lite bra som det har gjort fram till nu. Vi är jättenöjda med hur arbetet har gått hittills, på bara lite drygt fem månader har väldigt mycket fallit på plats.

Spiro har för övrigt även fått förtroendet att ta fram Vit Juls nya hemsida, en process som skiljer sig rätt så mycket jämfört med IOGT-NTO:s nya webbplats. Vit Juls hemsida är just bara en hemsida (inte hundratals), innehåller inte lika stora mängder information och ska inte kopplas mot andra system. Å andra sidan så äger kampanjen rum i december och då måste allt vara klart! Jag räknar med att Vit Juls verksamhetsutvecklare Linda Tjälldén kommer att berätta mer om Vit Juls nya hemsida och arbetet med att ta fram den vad det lider.

KFUM lanserade för övrigt en helt ny webbplats för ett tag sedan. Det är intressant i sammanhanget eftersom de har valt samma tekniska lösning som vi (WordPress) och att det är en organisation som har likande behov och förutsättningar som IOGT-NTO. KFUM:s nya sajt finns på http://kfum.se/.

Henry Cohen

Tidigare inlägg:

Bitarna faller på plats
Hur lång tid tar det egentligen att slänga upp en hemsida?
En lägesrapport
Det här blir bra!
Ny webbyrå för IOGT-NTO
Snart är arbetet med nya hemsidan igång
Tack för all feedback!
Vi bygger om!


Annonser
Det här inlägget postades i Kansliet, Teknik, webb och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Det rör på sig

  1. Ping: En grymt engagerad styrelse | I rörelse

  2. Ping: Just nu testas betaversionen av nya hemsidan | I rörelse

  3. Ping: Nya iogt.se på plats! | I rörelse

  4. Ping: Just nu testas betaversionen av nya hemsidan | I rörelse

  5. Ping: En grymt engagerad styrelse | I rörelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s