Snart är arbetet med nya hemsidan igång

I våras gick jag ut och bad om hjälp. Vår hemsida ska göras om och jag bad er komma med förslag, synpunkter, önskemål och allt sånt som man vill att folk ska komma med när man är i början av en sån här process. Sen dess har vi kommit lite längre på vägen mot en helt ny version av iogt.se.

Utifrån de önskemål och förslag vi fick in från våra medlemmar, förtroendevalda och våra lokala redaktörer (samt från kansliet efter anordnade workshops) utformades en offertförfrågan som i augusti skickades ut till webbyråer runt om i landet. Vi fick in väldigt många svar på vår offertförfrågan och de har vi sen gått igenom så grundligt som det bara går. Nu har vi vaskat fram fyra webbyråer som vi kommer att träffa under nästa vecka så att vi kan se vilka de är, ställa frågor samt ge en bättre och tydligare bild vad vi vill ha. Och vice versa förstås. En av dessa byråer får sedan uppdraget att bygga nya iogt.se. Det är jättekul att det faktiska arbetet med att bygga hemsidan snart kommer att vara igång.

Hur nya hemsidan sen blir är svårt att säga så här tidigt i processen. Klart står i alla fall att vi börjar från ett helt nytt blad och glömmer det som har varit. Vi börjar om från noll och kommer verkligen att bygga en helt ny hemsida, inte bara en uppfräschad variant av vad vi redan har.

Klart står också att vi kommer att byta teknisk plattform från EPI-server till WordPress. Det var något som flera av önskemålen vi fick in pekade mot, direkt eller indirekt. WordPress blir billigare både i utveckling och drift, blir enklare att administrera för våra lokala redaktörer och ger oss möjligheten att själva göra ganska så övergripande förändringar och uppdateringar av hemsidan utan att behöva be en webbyrå göra det. Själv har jag, innan jag började jobba på IOGT-NTO, främst arbetat med WordPress som verktyg så jag är nöjd jag med. Hur arbetet sen fortskrider kommer jag att försöka hålla er uppdaterade på via I rörelse.

Nu är rundar jag av och börjar förbereda mig inför lördagens distriktsstyrelsesamling i Umeå där jag kommer att prata om IOGT-NTO:s nya visuella identitet. Ses vi där?

Annonser
Det här inlägget postades i Kansliet, Teknik, webb och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Snart är arbetet med nya hemsidan igång

 1. Morgan Öberg skriver:

  WordPress tycker jag låter bra på alla möjliga sätt. Något som vore hemskt roligt är om hela arbetet låg på beta.iogt.se så att ni också får en sajt som är testad och tänkt till och med utvecklad tillsammans med besökarna.

 2. Henry Ohlsson skriver:

  Vi hoppas kunna involvera användarna i utvecklingsarbetet när det börjar närma sig sitt slutskede, så att sidan blir ordentligt testad innan den lanseras, så att vi kan få in synpunkter och så att vi kan rätta till eventuella fel och brister. Exakt hur det kommer att gå till eller på vilken URL beta-versionen av sajten kommer att ligga är lite för tidigt att sia om än så länge.

 3. Job skriver:

  jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa wordpress!

 4. Ping: Ny webbyrå för IOGT-NTO | I rörelse

 5. Ping: Det här blir bra! | I rörelse

 6. Ping: En lägesrapport | I rörelse

 7. Ping: Hur lång tid tar det egentligen att slänga upp en hemsida? | I rörelse

 8. Ping: Bitarna faller på plats | I rörelse

 9. Ping: Det rör på sig | I rörelse

 10. Ping: En grym engagerad styrelse | I rörelse

 11. Ping: Just nu testas betaversionen av nya hemsidan | I rörelse

 12. Ping: Nya iogt.se på plats! | I rörelse

 13. Ping: Bitarna faller på plats | I rörelse

 14. Ping: Hur lång tid tar det egentligen att slänga upp en hemsida? | I rörelse

 15. Ping: Ny webbyrå för IOGT-NTO | I rörelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s