En klar förbättring

Vår nya webbplats har nu varit uppe och rullat i ett par månader och utvecklingsarbetet fortsätter för fullt. Även om mycket inte syns utåt händer det saker på baksidan. Det som är kul att se är att även om sajten är långt ifrån klar så gör den överraskande bra ifrån sig!

Ett exempel där vi kan se en klar förbättring gäller vår Alkoholrådgivning. Min kollega Olle, som har hand om vår alkoholrådgivning, reagerade på att samtalen och mailen som kommer in till alkoholrådgivningen har ökat markant sedan den nya webbplatsen kom på plats. Och visst kan det finnas ett samband. Rankingen hos Google för alkoholrådgivningen är klart förbättrad och trafiken som leds till Alkolrådgivningen på den nya webbplatsen överträffar motsvarande sida på den gamla webbplatsen med råge. Ett resultat av bland annat välskrivna texter och sökoptimering.

Vi kan också se att besökarantalet för vår nya webbplats även totalt sett är betydligt högre jämfört med den gamla, och att skillnaden fortfarande finns kvar nu när nyhetens behag kanske har lagt sig en aning. Och det är naturligtvis jättekul att fler kommer i kontakt med oss, lär känna oss och i förlängningen kanske till och med blir medlemmar.

Tittar man lite närmare på de siffror som våra statistikverktyg ger så kan man också se att de som besöker iogt.se verkar hitta det de söker utan att behöva leta runt allt för länge. Jag tänker inte nörda in mig på det här allt för mycket, men så var verkligen inte fallet på vår gamla webbplats.

Däremot så blir jag inte riktigt klok på varför ordet ”disco” är den tredje mest eftersökta termen på iogt.se. Någon som kan hjälpa mig med den, vad är det för disco ni letar efter?

Henry Cohen

Annonser
Det här inlägget postades i Teknik, webb och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En klar förbättring

  1. sundhult skriver:

    Hot Space Disco?

  2. Ja, eller något av alla andra Junis-discon runt om i landet såklart… /Henry

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s