IOGT-NTO:s valvinst

Jag jobbar för en så himla rolig organisation och framtiden ser ljus ut. En stor del av min tid går åt till att planera hur IOGT-NTO ska jobba med valet 2014. Det börjar utkristallisera sig allt mer. Här kommer några delar:

  • Skatten ska höjas med 5 procent under kommande mandatperiod och det är vår prioriterade valfråga
  • Vi ska träffa riksdagskandidaterna och bocka av en efter en när de tagit ställning i alkoholskattefrågan. Det blir alltså ett omfattande fotarbete av våra gräsrötter. Precis rätt för en stark folkrörelse som IOGT-NTO
  • Vi fortsätter arbetet med vitskatteväxling men främst ur ett lokalt perspektiv. Om en kommun fick mer inkomster från höjd alkoholskatt, vad skulle dessa pengar då gå till? Fler lärare, billigare kollektivtrafik, längre öppettider för fritidsgårdarna mer kultur?
  • Genom det alkoholpolitiskt kunskapslyft kommer vi drilla våra medlemmar att bli ännu vassare på alkoholpolitik. Detta innebär att våra hissversioner kommer uppdateras, powerpoint-presentationer tas fram, distansutbildningar via videokonferensen kommer spridas och allt inom ramen av vår fantastiskaengagemangsportal. Vi hoppas givetvis på många lokala utbildningar i våra föreningar och distrikt.
  • Topputbildningen som ännu inte fått ett namn (arbetsnamnet är POP-toppar som står för Politik- och Påverkans-toppar), är en fet trestegsutbildning för de med mest engagemang för att leda IOGT-NTO till valvinst. Här svarar jag på lite fler frågor på IOGT-NTO:s hemsida
Den här utbildningen kommer bli grymt bra, säger jag som kaxig kursledare, men jag tror faktiskt ingen som går denna kommer ångra sig. Sprid och sök!

Den här utbildningen kommer bli grymt bra, säger jag som kaxig kursledare, men jag tror faktiskt ingen som går denna kommer ångra sig. Sprid och sök!

Linda Engström

Annonser
Det här inlägget postades i Alkoholpolitik, Politik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s