Brysseleri

20130924-224142.jpg

Ikväll har jag hälsat på fina Irma och Jessica som båda jobbar på IOGT-NTO:s och UNF:s kontor i Bryssel. Känslan av att kliva över den där tröskeln där jag tillbringat så mycket tid genom åren är fortfarande helt fantastisk.

Vi gör stor skillnad genom vår närvaro i Bryssel. Mycket av alkoholpolitiken formas, påverkas eller beslutas i EU därför behövs vi med vår kunskap, erfarenhet och perspektiv.

Många områden är viktiga som exempelvis minimiskatter på alkohol, införselkvoter, alkoholreklam, EU:s alkoholstrategi, folkhälsoperspektiv i kontrast till den inre marknaden i allmänhet och en restriktiv alkoholpolitik i synnerhet.

20130924-224212.jpg

Här är jag på väg in på kontoret (hoppas det är okej att låna bilden Jessica). Mycket har förändrats till det bättre genom åren men ändå kändes det en hel del som på den gamla goda tiden. Jag är så gammal att jag kunde berätta små anekdoter från hur vi gjorde förr :-)

Jag fortsatt mycket angelägen om vår närvaro i Bryssel och med hela gänget i Bryssel-maskineriet känner jag mig mycket trygg.

/Andrine Winther

Annonser

Om fsbloggen

Här bloggar IOGT-NTO:s förbundsstyrelse om sitt arbete.
Det här inlägget postades i Alkoholpolitik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s