Framtidens folkrörelse redan idag

bildI helgen samlas strax över 100 folkrörelsehjältar i Sickla för att fira höstkickoff. Temat för samlingen är ”Från ord till handling”. I juni i år firade vi kongress i Borås där representanter från IOGT-NTO:s alla distrikt samlades för att staka ut våra gemensamma målsättningar – bland annat i vår Mål och verksamhetsinriktning.

Under dagen presenterade bland annat Anna Carlstedt, förbundsordförande sin styrelses prioriteringar inför det kommande året. Det finns mycket en stor rörelse som IOGT-NTO ska göra och förutsättningarna kan se lite olika ut men det finns några saker som vi alla ska jobba för – något som kanske tydligare än allt annat blir vår gemensamma uppgift:

  • 5 procent höjning av alkoholskatten
  • 50 nya föreningar/verksamheter
  • 500 fester
  • 5000 nya medlemmar

En ganska bra bild över vårt gemensamma uppdrag! Fler människor ska få chansen att bli medlemmar i IOGT-NTO. Fler medlemmar ska få möjligheten att bli engagerad i konkret verksamhet – familjeverksamhet, kamratstöd, fester, etc och vi ska fortsätta vara Sveriges starkast påverkansorganisation för en restriktiv alkoholpolitik!

Så här ser vårt gemensamma arbete ut. Distrikten verkar peppade! Förbundsstyrelsen verkar peppade! Mina kollegor på plats verkar peppade och jag är så peppad på det här så jag knappt vet ut eller in. Så nu börjar vi! Från ord till handling!

/Erik Wagner – ansvarig strategisk utveckling, IOGT-NTO

 

Ps. Jag är också galet pepp på den bombmatta av olika insatser som synkas just nu för att IOGT-NTO ska bli ännu mer välkänt; värvarkampanjen Fika för alla med över 270 värvartillfällen runt om i Sverige, affischering med budskapet ”I helgen blir det åka av!” på 25 olika orter runt om i landet och lanseringen av Miljonlotteriets Pengarna på Bordet som tydligt kommer att visa upp vilken fantastisk verksamhet som Miljonlotteriets kunder stöttar! Det är mycket slit som ligger bakom detta och det kommer att bli så galet bra! Ds. 

Pps. Älskade rörelse – vilka hjältar ni producerar! Och några av dem råkade sammanstråla på BÄSTA BORDET under lördagsmiddagen! Vilka kulturella stordåd vi planerade och tack för alla skratt! Ds. 

Annonser
Det här inlägget postades i Kongress, Strategisk utveckling. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s