Almedalsdrinken med sitt drinkteam

Almedalsdrinken gör succé i år igen, men på ett helt annat sätt. Förra årets var nyhetens behag stort och Almedalsdrinken var med i nästan alla medier, i år är mediagenomslaget mindre men drinken har inte fått mindre spridning för det. Gustav Fridolin sa i sitt tal att utsläppsrätter är lika billiga som Almedalsdrinken vilket visar att Almedalsdrinken är högaktuell även i år.

Nykterhetsrörelsen tog ledartröjan för ett gäng år sedan och bjöd in till alkoholfritt mingel. I år, några år senare, är det många som hakar på. Svenskt näringsliv, Sveriges Förenade Studentkårer, Systembolaget för att nämna några. Alkoholservering som lockelse är passé medan fokus på samtal och schysst alkoholfri dryck är trendigt. Förra året när Almedalsdrinken lanserades serverades den framför allt i Soberian men även på några mingel och en del restauranger runt om i Visby. I år serveras den på 15 restauranger, på 11 olika mingel av vårt drinkteam och en hel del andra arrangemang. Framgång för oss som vill skapa ett nyktrare Almedalen!

Det som gör detta möjligt är bland annat en av årets nyheter – det mobila drinkteamet. Fem fantastiska UNF:are kommer under veckan servera 3000 drinkar till törstiga minglareall. Syftet med teamet är att erbjuda en all-inclusive-lösning för arrangörer som tycker att bag-in-box rosé är en enkel lösning. Teamet kommer dit, tar med sig bord, glas och ingredienser, blandar och serverar, svarar på frågor och tar med sig rubbet därifrån. Mycket uppskattat. Accent har skrivit om dem.

14   33
Maria Larsson talar på releasen av Almedalsdrinken. Almedalsdrinken med sina vackra färger i rött och gult – hallon och citron

111   1
Drinkteamet är redo för uppdrag och serverar drinkar på Social Venture Network där IOGT-NTO är medlemmar

gma13 almisdrinkis   13Linda Engström berättar om Almedalsdriken i God morgon Almedalen. Sara från Smart ungdom och Linda från IOGT-NTO njuter av Almedalens fräschaste drink.

bild

En instagramvägg är upprättad och dricker du en Almedalsdrink, i Almedalen eller på hemmaplan, så lägg upp en bild på instagram och tagga Almedalsdrinken så skrivs den ut och läggs upp här.

 

 

 

/Linda Engström, vikarierande verksamhetschef och mycket nöjd över att både vara anställd hos IOGT-NTO och att få vara en del av rörelsebloggen. Räkna med fler inlägg från mig!

Annonser
Det här inlägget postades i Almedalen. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s