På gång just nu, på webben och på andra ställen

Sommaren är här på allvar, och innan vi vet ordet av så är det höst igen. Vad har vi då haft för oss på kansliet under våren, och vad väntar efter sommaren?

Självklart har en hel del arbete lagts ner på kongressen i Borås, och fortfarande jobbar vi febrilt med att få klart de allra sista detaljerna. Senast nu i veckan blev det klart att Looptroop Rockers kommer till IOGT-NTO-rörelsens kongresser – helt klart en spelning att se fram emot! All information om kongressen finns på den rörelsegemensamma kongresswebbplatsen där anställda på de olika förbunden tillsammans med ideella i någon slags harmoni försöker se till att du som medlem kan hålla dig uppdaterad om vad som kommer att hända under kongressveckan.

Jag själv kommer inte att närvara på kongressen eftersom jag gifter mig i samma veva, men flera av mina kollegor kommer att vara på plats. Bland annat kommer Samuel, Johnny och Olle att sköta webbsändningen från kongressen och det uppskattas såklart av oss som inte kan vara på plats fysiskt men ändå vill följa med i vad som händer. Du kommer att hitta webbsändningen både på kongresswebbplatsen, Nykter13, och på IOGT-NTO:s hemsida, iogt.se/direkt.

Andra saker som vi har hunnit med under våren är att släppa Arbetsplatskollen, som hjälper arbetsplatser att skapa handlingsplaner för frågor kring alkohol och tobak, vi har också flyttat över alla gamla distrikts-, förenings-, krets-, och kamtratsstödssajter från vårt gamla system i EPI-server till vårt nya i WordPress. Ett 20-tal nya sajter har det också blivit under resans gång och både vi och de drygt 170 lokala redaktörer som jobbar ideellt med våra omkring 150 sajter verkar vara nöjda med resultatet. En del förbättringsområden och förslag till förbättringar finns det dock och vi kommer att ta ett samlat grepp kring dem efter sommaren. Vill du också ha en hemsida för din förening, läs mer om hur du går till väga på iogt.se/wordpress.

Just nu håller vi också på att lägga upp kontaktinformation till våra lokalföreningar på iogt.se,  ett projekt som kommer att vara klart före sommarsemestrarna. Tidigare har man bara kunna hitta kontaktinformation till distrikten, men nu kommer man snart att kunna hitta närmaste lokalförening också.

Vår webbplats i nuvarande version fyller 1 år om några veckor och har gjort väldigt bra ifrån sig. Den vidareutvecklas och förbättras kontinuerligt, även om mycket är funktioner och ändringar som inte syns utåt men som gör att allt fungerar bättre och ger oss redaktörer fler och bättre verktyg att arbeta med. Och visst sträcker vi på oss, både som kanslianställda och medlemmar, när vår webbplats lyfts fram som ett bra exempel i olika sammanhang:)

På de 11 månader som den nya webbplatsen har varit i drift så har iogt.se haft 206 641 besökare, varav 114 196 unika besökare och sammanlagt 622 003 sidvisningar. Besöksrekord på besöksrekord har slagits under året och det senast gällande är från den 9 maj i år då vi lanserade vår kampanj Fyll livet, under det dygnet fick iogt.se 2024 besök, varav 1827 unika och sammanlagt 4231 sidvisningar. Vi kan också se att webbvärvningen tar fart och att allt fler blir medlemmar via hemsidan.

I skrivandes stund så jobbas det också med ändringar av Vit Juls hemsida inför 2013 års upplaga av kampanjen, och vi jobbar också vidare på de nya forumen till iogt.se – jättekul förresten med alla inspel vi fick från våra medlemmar via både blogg, mail, telefon, Twitter och Facebook.

Annat som är på gång är Almedalen, där vi bland annat kommer att blanda mängder av 2013 års version av Almedalsdrinken och ett långsiktigt förändringsarbete som ska göra oss bättre och vassare på webbvärvning. Annat som jag har haft mitt finger med i spelet i under våren är bland annat vårt reklamseminarium i riksdagen, diverse utbildningar – bland annat på vår uppskattade kurs-kurshelg på Tollare i februari – och mycket, mycket mer. Ibland är det lätt att glömma det man nyss har avslutat eftersom något annat genast tar vid.

Ni har väl förresten inte missat att IOGT-NTO nu också finns på Instagram?

Njut av sommaren!

Henry Cohen
Webbansvarig kommunikatör

Annonser
Det här inlägget postades i Fyll Livet, Kampanj, Kansliet, Kongress, Sociala medier, webb. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s