En vidareutvecklad kongress – dock inte med catwalk

bildIdag var ett gäng från kansliet i Borås för att mäta, vrida och vända på de lokaler där IOGT-NTO ska ha kongress till sommaren. Det kommer att bli en bra kongress – det känner vi oss väldigt lugna med.

Det som är roligt är att allt pekar på att IOGT-NTO, UNF och Junis genomför sina respektive kongresser på samma våningsplan, enbart några meter från varandra – även om det emellanåt kanske bli aningen trångt så kommer rörelsekänslan vara på topp och vi kommer att springa på varandra och berika varandra. Lokalen kommer naturligtvis vara utsmyckad men ovan ser ni bilden. Ja.. så ser det ut. Vi lovar, det kommer att vara lite piffigare. Och catwalken kommer (högst troligt) att vara bortplockad.

Några nyheter inför årets kongress är:

  • Vi lägger löpande ut färdiga förslag och inkomna motioner på webben. Här kan man läsa förbundsstyrelsen förslag till ny Mål och verksamhetsinriktning samt förslag på arbetsordning under kongressen (för den riktigt mötessugne).
  • Vi jobbar i beredningsgrupper under onsdagen. Tidigare år har vi kallat ett urval av ombuden till utskottsmöten inför kongressen för att yttra sig över inkomna förslag. I år har vi enbart ett utskott som arbetar med de rörelsegemensamma frågorna; förslag till grundsatser, förslag till gemensam tobakspolicy samt ev inkomna motioner. I stället sker beredningen på onsdagen där samtliga ombud och andra intresserade kan diskutera frågor i särskilda grupper. På så sätt kommer fler ombud till tals och frågorna bereds mycket bättre.
  • Bättre framförhållning med kongresshandlingarna. Ja, inte nog med att vi lägger ut handlingarna löpande på webben, det faktum att vi skrotar (eller minimerar) utskottssystemet gör att handlingarna blir klara tidigare. Detta möjliggör för de distrikt som så önskar (vilket vi varmt rekommendera) att tidigare göra träffar i sina distrikt, samla medlemmar ihop med ombuden för att diskutera och samtala sig genom frågorna.
  • Vi kommer att arbeta fram ett nytt system för talarlista och även ett yrkandestöd, där presidiet, om det så behövs, kan få upp aktuella yrkanden på en skärm i förhandlingssalen (samt i webbsändningen). På så sätt ökas tydligheten gentemot ombuden och alla åhörare.
  • Vi fortsätter att vidareutveckla webbsändningen. Det kommer att vara lite bättre, lite roligare och lite tydligare att följa kongressen på webben. Det kommer, förhoppningsvis, t.ex. vara lättare att förstå vilken fråga som diskuteras, vem som står i talarstolen, etc.

Det var lite tankar om hur förbundsstyrelsen har valt att utveckla kongressen, något som vi på kansliet jobbar med just nu. Och då behöver man mäta hur stort podiet behöver vara, hur stora skärmarna kan bli, etc. Så varmt välkomna till Borås! Hoppas ni kommer att tycka att detta blir en briljans lysande kongress – vi jobbar hårt för att ni ska tycka det.

/Erik Wagner – ansvarig strategisk utveckling

 

Annonser
Det här inlägget postades i Strategisk utveckling. Bokmärk permalänken.

En kommentar till En vidareutvecklad kongress – dock inte med catwalk

  1. Alva Strandberg skriver:

    Jag litar helt på att allt ska bli bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s