Föreningsbesök

Den här veckan kan jag se fram emot tre föreningsbesök, grädden på moset i mitt jobb.

Inleder i kväll med att åka till Valbo. Det är en liten förening med ambitioner att växa och utvecklas. För några veckor sedan fick de möjlighet att visa film i samarbete med NBV och valde att marknadsföra det genom att dela ut ”biljetter” i Valbo Köpcentrum. Ett enkelt sätt att synas, prata med människor och värva – några nya medlemmar fick vi på köpet och hela tjugo personer kom till filmvisningen! Föreningen har också börjat bygga en egen hemsida, valbo.iogt.se . Långsam process, men de är på gång.

I morgon åker jag norrut, till Ockelbo. Där finns en digital biograf som ägs av UNF, men IOGT-NTO:are är deltaktiga i drift och skötsel. IOGT-NTO-föreningen har också några eldsjälar som bildar embryot till kamratstödsverksamhet vilket är jätteroligt, men även här behöver man prata för att det ska bli bra. Ser fram emot det.

På onsdag kväll bär det sedan av ännu längre norrut, till föreningen i Hå, utanför Bollnäs. Har aldrig varit där, men de lär ha ett fantastiskt hus. Är lite orolig över hur jag ska hitta: det ska bara vara att svänga i rondellen, och sen höger och vänster och man kan inte missa det stora huset. Själv är jag numera tryggast när jag har en gatuadress att knappa in på GPS:en, men det går kanske att ordna.

Som sagt – roligt och spännande i Gävleborg! Några mil bakom ratten blir det också. Glad över ljusare kvällar och en nytvättad bil så man har god sikt åt alla håll.

Cecilia Abrahamsson

Utvecklingskonsulent IOGT-NTO Gävleborg och Dalarna

Annonser
Det här inlägget postades i Alkoholpolitik. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Föreningsbesök

  1. Kerstin Ekman skriver:

    Trevlig rapport!
    Hälsningar
    Kerstin i Älvsborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s