Hela veckan lång

Våren är vacker på många sätt, inte minst för att det är årsmötestid. Allt från minsta föreningsstyrelse till hela distrikt samlas för att redovisa förra årets verksamhet och planera för kommande års. Avsluta och börja om.

Men för alla som på något vis är engagerad i ideella föreningar innebär det att helgerna är uppbokade hela våren. När vårsolen skiner och det droppar från taken. Så också för mig som jobbar med dem.

Men jag klagar inte. Aldrig! I mitt jobb som utvecklingskonsulent ska jag träffa föreningar, diskutera verksamhet och organisation. Tillsammans ska vi hitta utvecklingsområden som gör det roligare för dem som redan är aktiva, och förhoppningsvis lockar fler att också bli med i gänget. Ibland innebär det jobb måndag till söndag några veckor, men vad spelar det för roll när man kan säga …

Heja Hofors – prata IOGT-NTO i Hoforsbacken den 16/3!  Gävle, gör det – servera kaffe och prata IOGT-NTO när Testeboskogens naturreservat invigs den 17/3. Och Valbo vågar – prata IOGT-NTO och visa film den 21/3! Aktivitet och verksamhet –  meningen med livet och vitsen med alltihop.

Nu på söndag är det också dags för ytterligare ett årsmöte: Gästrikekretsens.

Våren är sannerligen en vacker tid.

Cecilia Abrahamsson, utvecklingskonsulent i Gävleborgs och Dalarnas distrikt

Annonser
Det här inlägget postades i Alkoholpolitik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s