Tajming, kunskap och lite tur

bildEn av många roliga uppgifter som ingår i min tjänst är att sitta i styrelsen för Sober förlag AB. Det är IOGT-NTO:s förlag som ger ut böcker om våra kärnfrågor; alkohol-, narkotika och sociala frågor samt folkrörelsefrågor i stort.

Förra veckan var det släpp för vår senaste bok: Tajming, kunskap och lite tur – om påverkansarbete i ett nytt alkoholpolitiskt landskap, av Eva Åhlström. Boken utgår från IOGT-NTO:s förra förbundsordförande Sven-Olov Carlsson som valdes till ny ordförande samma år som Sverige gick med i EU. Medlemskapet i EU ställde nya krav på hur IOGT-NTO och nykterhetsrörelsen i stort skulle bedriva påverkansarbete framöver. Den resa som Sven-Olov och IOGT-NTO vittnar om i boken är ett lysande exempel på hur kartan för en folkrörelse eller en organisation kan skrivas om och hur man då måste lägga om sina strategier och arbetssätt – dock utan att förlora grunden och fokus i sitt arbete.

Eva Åhlström är journalist och tidigare chefredaktör för vår medlemstidning Accent och har skrivit boken och jag skulle välja tipsa alla som är intresserade av påverkansarbete att läsa den. Det är ett intressant case som många kan lära av. Är du dessutom intresserad av alkoholfrågan så är det bara en bonus!

Beställ boken direkt från Sober förlag. Den kostar 150 kr ink moms. (Man kan säkert få mängdrabatt om du beställer till hela din styrelse eller förening!)

>> Accent har skrivit en artikel om den.
>> NBV skriver om boken på sin webb. Starta gärna en studiecirkel kring boken!

Som ett litet PS är vi i styrelsen nöjda med att vi fått dit ”Sober – ett IOGT-NTO-förlag” på framsidan på denna bok och framtida böcker. Kopplingen till IOGT-NTO är en styrka för Sober förlag och ger tyngd till denna och framtida publikationer.

Hoppas ni gillar boken!

/Erik Wagner – ansvarig för strategisk utveckling samt stolt ledamot i styrelsen för Sober

 

Annonser
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tajming, kunskap och lite tur

  1. Johnny Boström skriver:

    En bra bok med många intressanta synvinklar på främst alkoholpolitiken. Tankeväckande kring våra arbetssätt och vår roll.

  2. Ping: Tajming, kunskap och lite tur | Peter Poängterar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s