Ett spännande samarbete är i hamn

Mitt namn är Andreas Ek-Sarfraz, ansvarig för företagsrelationer och insamling och nykterist sedan födseln. Det har blivit dags för min premiär på I Rörelse-bloggen!

Jag kan stolt meddela att vi nu är i hamn med ett otroligt spännande samarbete, och det är med vinimportören MRG Wines. Detta samarbete med MRG Wines är ett naturligt steg i vår strävan efter att skapa alkoholfria utrymmen och tillfällen i det offentliga rummet.

Vi har olika skäl att inte vilja konsumera alkohol. Trots det anses man som udda om man inte vill dricka alkohol så länge man inte har någon av de accepterade ursäkterna som graviditet, missbruksproblem eller bilkörning.

Alkoholen tar stor plats idag. Det skall konsumeras alkohol till barndisco, semlor och bandy. Det dricks för mycket på personalfesterna. Vuxna tycker det är mer ok att köpa ut till minderåriga. Detta är inte en hälsosam utveckling.

För vår del, som IOGT-NTO, är det av största vikt att vi kan hjälpa fram alternativen till alkoholen. Vare sig det är på grund av personligt ställningstagande, medicinska skäl, f.d. missbruk, ”chaufförstjänst” eller annat, så skall det finnas ett alkoholfritt sortiment.

Våra samarbeten skall ligga i linje med vår vision om ett samhälle, en värld, där alkohol och andra droger inte hindrar människor att leva ett fritt och rikt liv. Så länge det alkoholfria sortimentet inte lyfts fram på ett naturligt sätt i utelivet, så begränsas individer att leva fullt ut. Det är inte rätt.

Därför är det ett oväntat men likväl naturligt drag att IOGT-NTO samarbetar med en importör av alkoholfria (0,0 %) produkter. Vårt samarbete går ut på att visa på alternativet till alkoholnormen.
Detta är ett samarbete som förenar visioner, i ett arbete för ett bättre samhälle.

Vi är väldigt glada över det här samarbetet och det är första gången vi provar det. Vi har diskuterat och analyserat ur olika vinklar och kommit fram till att det finns många vinster i det här samarbetet. IOGT-NTO får mer resurser till vår verksamhet och vi är med och skapar och marknadsför ett större alkoholfritt utbud som på sikt är vad som behövs för att minska alkoholkonsumtionen i samhället i stort. När det gäller MRG Wines som samarbetsföretag så delar de vår vision om att skapa fler alkoholfria utrymmen. Deras företagsidé utgår från att man kan göra vinst genom att enbart sälja alkoholfria produkter och vi står bakom det i det arbetet.

MRG Wines är ett företag som arbetar i en bransch där alkoholdrycker är den primära försäljningsinkomsten. För det behöver de kompetens och erfarna personer med kontakter för att hävda sig i branschen. Det visste vi om när vi gick in i samarbetet.
Kan vi tillsammans visa att alkoholfritt ger vinster och att företag kan tjäna på det så har vi vunnit mycket. Vi vill att fler börjar dricka alkoholfritt men vi vill också att fler ska börja sälja det, att fler ska visa upp det alkoholfria sortimentet.

Man kan välja att sitta i hörnet, peka och hoppas att saker skall förändra sig. Eller så kan man kavla upp skjortärmarna och försöka förändra själv.

Jag och IOGT-NTO väljer det senare.

Andreas Ek-Sarfraz

Annonser
Det här inlägget postades i Kansliet och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Ett spännande samarbete är i hamn

 1. Kerstin Ekman skriver:

  Hej Andreas!
  Du ser väl till att man också saluför GT-drickan? Hör av dej om du vill ha info. Hälsningar Kerstin (kerstin@ekmanwebb.com)

 2. Christer skriver:

  Spännande! Men vad innebär samarbetet rent konkret? Har IOGT-NTO lånat ut pengar från sin stora skattekosta till bolaget med löfte om bra ränta? Konkret innebär det?

  • andreasiogt skriver:

   Hej Christer,

   jag håller med om att det är spännande.
   Samarbetet innebär att vi hjälper till att synliggöra det alkoholfria sortimentet genom våra kanaler och diverse evenemang. I min roll så är mitt mål att inga pengar skall investeras i våra samarbeten, och det gäller också i detta. De bästa samarbetena växer fram ur arbete riktat mot ett gemensamt mål, och inte med ekonomiska lockmedel.

   /Andreas

 3. Ping: Godtemplare, glass och galenskaper | Vintomas blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s