Full fart framåt

Ett tecken på att man jobbar för en modern och levande folkrörelse som IOGT-NTO är att att man redan i mitten av januari konstaterar att kalendern är fullbokad fram tills sommaren med kul och spännande projekt.

Vad är det då som är på gång från min horisont under våren? Det är som ni säkert vet kongresser för IOGT-NTO-rörelsen i Borås i sommar och till den ska vi precis som inför de senaste kongresserna ta fram en rörelsegemensam kongressajt tillsammans med de andra förbunden. Kongressajten kommer att finnas tillgänglig i en första, enklare version redan i början av februari och sedan kommer den successivt att utökas med mer information och mer funktioner fram tills dess att kongresserna på allvar börjar att närma sig.

Vårt test Föreningskollen, som har varit i drift i drygt ett år och som hjälper idrottsföreningar och andra föreningar att skapa handlingsplaner för frågor kring alkohol och tobak, kommer att få ett syskon i form av Arbetsplatskollen. Som ni kanske förstår bara på namnet så är det samma typ av test och information, men med inriktning på arbetslivet.

Vi kommer också under våren att initiera arbetet med att ta fram nya diskussionsforum som kommer att finnas på vår hemsida, www.iogt.se, ett arbete som inte kommer att vara helt klart förrän framåt hösten. Frågan är hur vi skapar diskussionsforum där våra medlemmar (och kanske andra alkoholpolitiskt intresserade också?) kan samlas och prata om högt och lågt på bästa sätt, och hur vi kan knyta ihop och samla de debatter och diskussioner som redan idag äger rum på sociala medier som Twitter och bloggar så att även de som inte hänger på de forumen till vardags också kan hänga med i vad som händer.

Vår storkampanj, som min kollega Samuel har bloggat om en hel del – och kommer att blogga om ännu mer – kommer även den att ha olika digitala delar både på våra webbplatser och sociala medier. Ett annat projekt för våren som startades upp nu i veckan är Engagemangsportalen, där du som medlem lätt ska kunna hitta olika engagemangsformer som passar just dig och dina förutsättningar. Jag överlåter till Samuel att berätta mer om Engagemangsportalen längre fram.

Som ni kanske har sett så har också alla våra distrikt fått helt nya webbplatser, kolla till exempel in Västernorrlands distrikts nya hemsida – eller vilket annat distrikt som helst för den delen. Flera av våra föreningar, kamratsstöd och kretsar har också redan fått nya hemsidor och de som ännu inte har fått det kommer att få det inom en snar framtid. Har din förening ingen hemsida sedan tidigare? Hör av dig till mig på henry.cohen@iogt.se så fixar vi det!

Sen händer det en massa annat under våren också, till exempel våra kampanjer Vart Femte barn och Folknykterhetens vecka. Håll utkik efter mer information på www.iogt.se inom kort.

Nu har jag säkert glömt en massa saker också, men nu har i alla fall fått en liten bild av vad som är på gång inom IOGT-NTO på den digitala fronten den närmaste tiden. Jag ska också försöka hinna med en veckas semester under våren, och gifta mig i juni. Men det berättar jag mer om i andra forum än detta:)

Har ni frågor, synpunkter eller förslag är det såklart bara att ni hör av er till mig via e-post, Twitter, telefon eller vad ni själva tycker funkar bäst.

Henry Cohen

Annonser
Det här inlägget postades i Kampanj, Kansliet, Kongress, Sociala medier, Teknik, webb och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s