Stefan Einarsson om kamratstödet

Till frukost valde jag att börja lyssna på Stefan Einarssons föreläsning från Socialt forum för något år sedan. Stefan har disputerat på IOGT-NTO och bland annat läst alla kongresshandlingar. Hans avhandling handlar om hur våra interna ideologiska samtal är viktiga i den strategiska styrningen av rörelsen. I just denna föreläsning fokuserar han på kamratstödet och utvecklingen av vårt sociala arbete. Han säger i slutet att vi går från en intern organisation som riktar sig till ”redan frälsta” till en av de få aktiva lite mer radikala rörelser som vi har i Sverige. Bland annat visar han våra uttalade målgrupper för medlemsvärvning mellan 1970 och 2007:

Vår uttalande värvargrupp just nu är allmänheten i stort. Vi finns på ställen där det finns många människor. Vi har insett att de som vill bli medlemmar i IOGT-NTO är som folk är mest. Det är också intressant ur detta perspektiv.

Det är också oerhört roligt när Stefan på slutet slår ett slag på vikten av dokumenterade kongresser och att den sommaren då han läste alla våra handlingar är en av de finaste somrarna han har haft. Lyssna och fundera!

/Erik Wagner – ansvarig för strategisk utveckling

Annonser
Det här inlägget postades i Socialt arbete, Strategisk utveckling. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Stefan Einarsson om kamratstödet

  1. Intressant att han anser att vi riktar oss i mindre grad till ”redan frälsta”. Nyktra alkolister och muslimer är väl i hög grad ”redan frälsta”? Frikyrkoranslutna känner jag inte till i lika hög grad.
    På vilket sätt är besökare i bingohallar mer frälsta än muslimer?

  2. Anders skriver:

    Varför är det reklam för Netonnet i den här bloggposten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s