Det är vårt år

Det är ofta jag stannar upp och slås av hur imponerande IOGT-NTO är som organisation. Vi är en stark folkrörelse med ett omätbart engagemang från så många människor på så många platser runt om i Sverige. Där gör vi skillnad i vardagen.

På förbundskansliet sitter vi anställda, men även vi är engagerade medlemmar och det syns och märks. Vår uppgift är att stötta och underlätta verksamheten runt om i landet, men även jobba med att lyfta alkoholfrågan på den politiska och mediala agendan. När vi kombinerar den samlade kraften ute i landet med samordningen och planeringen från kansliet kan vi uträtta stordåd.

I somras lanserade vi Almedalsdrinken under Almedalsveckan. I en symbios av ideellt engagemang och personella resurser lyckades Almedalsdrinken både bryta igenom mediebruset under veckan och samtidigt bli utnämnda till både Hetast i Almedalen av PR-byrån Westander och Årets Snackis av Pronto.

Nu är det dags igen. Tidningen Resumé skrev igår om att det snart är dags att utnämna Årets Lobbyist 2012. Där finns IOGT-NTO med i förhandssnacket med vårt arbete mot gårdsförsäljning av alkohol. Vi är i fint sällskap tillsammans med bland andra RFSL, Majblomman och Lärarnas Riksförbund.

Det här visar att det inte alltid behövs PR-byråer eller påkostade satsningar för att nå ut eller för att lyckas med ett budskap. Vår styrka är att vi är en folkrörelse, vi är många och vi brinner för det vi gör. Om det räcker hela vägen även till Årets Lobbyist får vi reda på den 14 november. Men redan nu står det klart att det är vårt år. För att citera Mats Gunnarsson: ”Engagemang slår pengar, Är man många som vill nånting mycket och som brinner för det kan man påverka”

/Johnny Foglander

Twitter: @johfo

Annonser
Det här inlägget postades i Alkoholpolitik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s