Almedalen dag 5

Näst sista dagen, näst sista sammanfattningen. Det börjar närma sig och vilken vecka det ser ut att bli! Vi åkte till Gotland med en kampanj vi trodde på och som många organisationer tillsammans stod bakom. Däremot visste ingen hur resten av Almedalen och media skulle ta emot den. Med större delen av facit i hand kan vi inte kalla det för något annat än en succé. Vi har synts i de flesta medierna kring Almedalen. Det har blivit en snackis på sociala medier och nu idag fick vi reda på att vi blivit nominerade till PR-byrån Westanders utmärkelse ”Hetast i Almedalen”.

Imorgon bitti får vi reda på om vi vinner, men det står redan klart att vi är vinnare för oss själva, vi är vinnare för samarbetet mellan organisationerna och vi är vinnare för vi ytterligare har försvagat den alkoholkultur som präglat Almedalsveckan.

Nu till den näst sista bildkavalkaden.

Bild

Föreningen Maskrosbarn pratade flera gånger i Soberian idag och grundaren Therese Eriksson berättade personligt och väldigt berörande om hennes bakgrund i en familj med missbruk och hur det påverkat henne och vad som ledde till starten av Maskrosbarn.

Bild

Dagens lunchgrillning var av Folkpartiets alkoholpolitiske talesperson Barbro Westerholm som visade varför hon är en av förkämparna för en restriktiv och solidarisk alkoholpolitik.

Bild

Ett av dagens mer intressanta seminarium var med UNF:s Linda Engström och advokat Ulf Öberg som berättade om UNF:s anmälan av alkoholreklam och IOGT-NTO:s anmälan av vinklubbar/nätbutiker med alkohol.

Bild

Folkpartiets dag innebar tal av Jan Björklund i Almedalen. Trots det lite kyligare vädret var det många som lyssnade på talet.

Bild

På kvällen var det dags för den årliga grillkvällen med rörelsen och den här gången fick vi även finstämd musik av Ingegerd Wessel som även kommer spela i Soberian imorgon fredag kl. 20.00.

Bild

Som avslutning på kvällen och för att fira nomineringen till Hetast i Almedalen så begav sig ett gäng UNF:are och några festsugna Iggisar till Wisby Strand för tidningen QX’ första fest i Almedalen. På bilden uppträder Babsan.

Bild

Att få en bra bild på dansande UNF:are visade sig vara lättare sagt än gjort, så ni får hålla till godo med det här tappra försöket.

Imorgon blir det som sagt den sista bilduppdateringen, förhoppningsvis blir den första bilden på företrädare för Folkrörelser mot droger när dom tar emot utmärkelsen Hetast i Almedalen. Men det vet vi först efter kl. 09.30 imorgon bitti. Så håll ögonen på Twitterflöden och Facebook runt den tiden för att få reda på resultatet.

/Johnny Foglander

Annonser
Det här inlägget postades i Almedalen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s