Almedalen dag 4

Halvtid i Almedalen! Onsdagen är avklarad och Almedalsdrinken går bättre än nånsin. Under dagen har vi fortsatt bevaka intressanta seminarier och minglat på både våra egna och andras mingel. UNF:s ordförande Linda Engström twittrar att hon uppskattar att vi delat ut över 1000 drinkar både vid vårt eget glassmingel samt Tv4:s nollrasism-mingel och Makthavare.se’s jättemingel nu under kvällen.

Expressen som delades ut i Almedalen hade med en YouGov-undersökning där man frågat vad man tycker borde serveras på minglen i Almedalen. Almedalsdrinken, som bara funnits i några veckor, hamnade på en tredjeplats i undersökningen!

Bildkavalkaden idag blir med lite extra fokus på vårt årliga glassmingel som hade nypremiär i vår nya alkoholfria zon. Många dök upp och glass och almedalsdrinkar gick åt trots att vädret svalnat ganska rejält jämfört med gårdagen. Håll till godo!

Bild

Dagen började med sol och PR-byrån Westanders seminarie om hur media och påverkare använder sig av statistik för att skapa och vinkla nyheter. Väldigt intressant och många personer på plats. Under seminariet kunde man även plocka på sig Westanders nyutgåva av PR-handboken. Den innehåller många matnyttiga tips för hur man kan bli bättre på opinionsbildning, presshantering och lobbying. Läs mer och beställ den gratis på www.westander.se

Bild

UNF arrangerade en debatt mellan de politiska ungdomsförbunden om hur man kan skapa ett bättre uteliv för unga. Debatten var till stora delar intressant men flera i panelen hade en obegriplig fascination för att diskutera badhus.

Bild

Onsdagen var Vänsterpartiets tal i Almedalen och Jonas Sjöstedt höll sitt första almedalstal som partiledare. Det var betydligt färre som lyssnade jämfört med Fredrik Reinfeldts tal igår men applåderna var lika höga.

Bild

Direkt efter talet var det dags för IOGT-NTO och Forum för frivilligt socialt arbetes årliga glassmingel. Chokladbiskvierna med IOGT-NTO:s logga fanns självklart med även i år.

Bild

Precis som nytillskottet Almedalsdrinken!

Bild

Minglet blev välbesökt och man såg inga tråkiga miner…Bild

…men Andrea Lavesson från Överenskommelsen nog stod för den mest intressanta minen.

Bild

Henric Hedlund från Trygghetsrådet uppskattade Almedalsdrinken!

Bild

Efter minglet blev det en välförtjänt middag och som man kan se på den här bilden så börjar tröttheten ta ut sin rätt.

Häng med imorgon för fler uppdateringar från Erik Wagner och Sofia Karlsson. Som vanligt kommer en avslutande bilduppdatering sent imorgon kväll från mig.

/Johnny Foglander

Annonser
Det här inlägget postades i Almedalen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s