Är jag på rätt plats? – Ja!

Jag gillar Almedalsveckan. Det finns absolut fog för en del kritik om att det är en homogen grupp som är här. Att det är en firmafest för PR folk och politiker. Men det finns massor av bra saker som händer som är ett bra betyg för en demokrati. Många männiksor möts och samtalar som kanske inte annars skulle mötas. Närheten till andra organisationer, beslutsfattare och journalister ger oss som har möjlighet att vara här att bli ännu bättre i vårt egna arbete eller inspirerade i vårt ideella engagemang. Men det är så väldigt mycket som händer. Hela tiden. Jag har därför drabbats av den stora Almedalshetsen.

Almedalshetsen är vad jag känslan över att vara på ”fel” plats. Här händer så mycket intressant, och bra och roligt. Hela tiden. Så hetsen är känslan över att det alltid finns ett bättre samtal. En bättre debatt någonannanstans. Förutom förståss när vi har våra egna arrangemang. Då är det ingen tvekan om vilket som är det bästa arrangemanget. :)

Jag botar min hets med att andas lugnt. Ta en Almedalsdrink till och njuta av solen, männiksorna och alla fantastiska samtal.

Min topplista för Almedalen så här långt:

1. Almedalsdrinken så klart. Rycktet om drinken sprids snabbare än vi hinner servera. Den är på alllas läppar och den illustrerar väldigt väldigt väl vad vi menar med att kunna mötas och ha trevligt utan alkohol.

2. Annas samtal med Gudrun Schyman igår på Donners plats. En fröjd att lyssna på, och tillsammans kom de här två eminenta damerna på en fantastisk slogan:

Bättre sex utan sprit”

3. Vädret. Sommaren och solen är här med oss i Visby. Underbart.

/Sofia Karlsson- kommunikationschef

Annonser
Det här inlägget postades i Almedalen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Är jag på rätt plats? – Ja!

 1. Leif Lindberg skriver:

  Berätta att många inom IOGT-NTO är för harm reduction. Det har sannolikt fördelar jämfört med nuvarande narkotikapolitik. Harm reduction handlar om att minska narkotikamissbrukets skador. Det sker idag genom substitutionsbehandling, sprutbyte och traditionell behandling. Tanken är inte att det ska ersätta motiverande arbeta och försöken att få människor helt drogfria. Det ska heller inte ersätta förebyggande arbete eller upplysning till föräldrar.

  Harm reduction ges till personer som är inne i ett aktivt narkotikamissbruk, några kanske kan sluta helt och andra måste till exempel kunna få metadon hela livet, eller nya sprutor. Det är sanningen och verkligheten. Inte drömmen.

  Narkotikapolitiken har gjort vissa framsteg, man har vågat börja experimentera och utvärdera igen. Sprutprogrammet i Stockholm är ett sådant projekt.

  Det var så man kom fram till att mellanölet inte var bra, man tog bort mellanölet när man såg det. Däremot såg man inga effekter på ökad brottslighet och liknande kopplat till lördagsöppet på systemet, därför fick det vara kvar. Det sättet att komma fram till saker måste man även ha inom narkotikapolitiken. I stället för ”Det vi har i Sverige idag är det bästa. Allt annat är inte bra.

  Leif Lindberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s