Almedalen dag 3

Det börjar närma sig halvtid här i Almedalen och den gassande solen i Visby börjar ge en viss pressekreterare för IOGT-NTO en alldeles utomordentlig solbränna, så räkna med färre utebilder resten av veckan ;)

Här kommer tisdagens korta bildsammanfattning.

Bild

Dagen startade med ett frukostseminarium om bland annat relationen mellan alkohol och cancer. Det filmades och går att titta på i efterhand på Accents hemsida. På bilden syns representanter från IOGT-NTO, Läkarsällskapet, Cancerfonden och FHI.

Bild

Varje dag i veckan anordnar Gudrun Schyman aktiviteter på Donners plats, Almedalens centrala knutpunkt. Idag diskuterades alkoholpolitik och Anna Carlstedt passade på att bjuda på Almedalsdrinken.

Bild

Alkohol och äldre är ett ämne som blossat upp den senaste tiden och äldre kvinnor lyfts i statistiken som en allt större riskgrupp. På eftermiddagen anordnades ett te- och scones-mingel tillsammans med Vårdförbundet.

Bild

Systembolaget och IQ hade sitt årliga mingel i Landshövdingens trädgård och på bilden blir VD Magdalena Gerger grillad om den planerade försöksverksamheten med hemkörning av alkohol.

Bild

Som avslutning på dagen höll statsminister Fredrik Reinfeldt sitt tal för moderaterna i Almedalen till den största publiken hittills i år.

Stay tuned för bilderna imorgon kväll, och som jag skrev igår, prova gärna Almedalsdrinken hemma! Receptet finns på hemsidan och twittra gärna omdömet efteråt med hashtaggen #Almedalsdrinken.

Annonser
Det här inlägget postades i Almedalen och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s