Tänk Om

Tänk Om

Tänk Om

Tänk Om är en kampanj som ger dig som förälder fakta och praktiska tips som förhoppningsvis kommer att göra det lite enklare för både dig och din tonåring när ni ska prata om alkohol.

Startskottet för årets TÄNK OM går vid valborg i form av en nationell debattartikel som etablerar frågan/problemet. Inför valborg skickas också föräldrahandboken Tonårsparlören ut till drygt 92 000 hushåll med barn födda 1998.

Rikstäckande medieaktiviteter kommer genomföras vid årets risktillfällen; valborg, skolavslutningar, festivaler, skolstart, halloween/höstlov samt nyår.

Precis som tidigare ansvarar länsstyrelsernas ANDT-samordnare för samordningen på regional och lokal nivå så ta gärna kontakt med ANDT-samordnaren i din närhet om du och din förening vill arbeta med TÄNK OM för att se hur ni tillsammans kan nå ut på bästa sätt.  Det övergripande målet för alla TÄNK OM-insatser är att minska tillgängligheten av alkohol för tonåringar genom att få tonårsföräldrar att:

• förstå riskerna med en tidig alkoholdebut
• inse vikten av tydlig gränssättning, normer och värderingar kring alkohol
• avstå från att köpa ut alkohol till ungdomar under 20 år
• känna till att kompisar och kompisars syskon är den största enskilda källan till alkohol för tonåringar

Det här inlägget postades i Alkoholkonsumtion, Barn, Förebyggande arbete, Kampanj, Socialt arbete och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s