Fest för alla!

Under onsdagseftermiddagen fick jag tillfälle att träffa IOGT-NTO:s utvecklingskonsulenter för att prata om en av dom roligaste sakerna som händer under året. Våra duktiga och kunniga konsulenter bollade ideer, kom med förslag och lyssnade ivrigt på vad jag och Sara Heine berättade om årets kampanj. Roligt med glada och uppmuntrande kollegor som är nyfikna och sugna på att sätta igång och jobba!

Folknykterhetens vecka närmar sig nämligen med stormsteg! 14-20 maj bjuder IOGT-NTO rörelsen gemensamt in till fest.

En förändring inför årets kampanj är att alla förbund inom ramarna för det vi kallar IOGT-NTO rörelsen ska samarbeta kring folknykterhetens vecka. På IOGT-NTO rörelsens kongress i Åre 2011 klubbades ett beslut igenom av IOGT-NTO, UNF och Junis att vi gemensamt ska jobba med kampanjen kring FNV (folknykterhetens vecka). Vårt scoutförbund har också valt att haka på vilket är roligt!

En snabb tillbaka blick på hur det har sett ut under FNV tidigare år:
Kampanjen Minska Alkovåldet!  minns vi som har varit med ett tag. En tydlig kampanj med ett tydligt budskap.

Förra året körde vi Stor och liten, vi började jobba med ett mer positivt budskap, prövade oss fram, gick på några nitar och lärde oss mycket.

Och i år är det dags för Fest för alla. Vi har tagit med oss alla lärdomar från tidigare år och jobbar återigen med ett positivt budskap, dock lite tydligare än förra året. Enklare, tydligare och mycket roligare är ledorden för 2012 års FNV!

Temat ”Fest för alla” som vi kör i år fokuserar på att vi uppmanar föreningar, kårer och distrikt att arrangera en familjedag med aktiviteter för alla ålderskategorier. Vi vill ha massor av dagar över hela Sverige fyllda med skratt, ansiktsmålning, dansmarathon, glada människor och möjligheten att erbjuda en fest för alla.

Om jag tror det här kommer bli bra?

Om jag är peppad?

Om jag kommer festa järnet?

Jajamensan!

Linda Tjälldén

Annonser
Det här inlägget postades i Kampanj, Kansliet och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s