Medlemsundersökning

Idag presenterades de undersökningar IOGT-NTO har gjort den senaste tiden. De har fokuserat på lite olika saker: hur våra medlemmar och hur en allmänhet ser på oss som organisation, hur våra medlemmar är engagerade. Vilka är våra medlemmar? Hur ser de på framtiden? Ett gäng olika frågor är väldigt intressanta att grotta ner sig i.

På plats fanns Ann-Christine från YouGov som har gjort undersökningarna, IOGT-NTO:s ledningsgrupp, delar från medlemsservice samt medarbetare som jobbar med medlems- och engagemangsfrågorna. Kjell-Ove Oscarsson var med från förbundsstyrelsen och från våra norska systerorganisation kom även Jan Tore Evensen, samt Accent (som säkert återkommer med en artikel i ämnet).

Några godsaker ur resultatet:

  • 85 procent av våra medlemmar är nöjda med organisationen. Endast 2 procent är direkt missnöjda. Resten vet inte så noga. Detta är ett av de sätt vi har för att mäta ett mål som står i vår Mål- och Verksamhetsinriktning att varje medlem ska känna att sitt medlemskap är meningsfullt. Vad som upplevs meningsfullt är oerhört individuellt, beroende på förväntningar, etc.
  • 71 procent anser att organisationen lever upp till sina förväntningar. Här finns en del t.ex. nya medlemmar som är besvikna över att de inte fått någon kontakt från sin nya förening. Här kan vi göra ett bättre arbete, även om mycket som görs är bra.
    De saker som våra medlemmar säger är upplevda förändringar inom organisationen de senaste åren är: en ökad medlemskår med tidigare alkoholproblem, vår första kvinnliga förbundsordförande samt att vi syns mer, vi får mer uppmärksamhet i massmedier – vilket är roligt eftersom det är tre områden där organisationen har arbetat mkt med.
  • 73 procent av allmänheten känner till IOGT-NTO! Det måste vara en hög siffra! Det är jätteroligt och detta har ökat de senaste åren. Lägger man till dem som uppger att de ”har hört talas om” så blir siffran 92 procent.
  • 5 procent i allmänheten kan tänka sig att bli medlem i IOGT-NTO! Det är ett gäng! Varmt välkomna i vår rörelse för nykterhet och gemenskap!

Undersökningarna är helt färska och vi påbörjar nu ett arbete på centralt håll att analysera detta och dra slutsatser i vår verksamhet, men också inför framtida Mål- och Verksamhetsinriktningar. Processer i ledningsgruppen, enhetsvis och i styrelsen kommer att äga rum och vi återkopplar till distrikten framöver också. Men vi tänkte redan nu bjuda på materialet från samtalet idag.

Ljud och bild är inte alltid perfekt när man webbsänder men detta är vad vi fick till denna gång. För att göra det enklare att följa med kan du ladda ner presentationen som PDF och följa med om det är något du inte uppfattade. Diskutera gärna detta i din förening eller i den verksamhet där du har valt att lägga ditt engagemang. Finns det tankar som rör organisationen i stort och där ni tror att förbundet kan spela en roll är ni varmt välkomna att höra av er till mig.

Erik Wagner
Ansvarig strategisk utveckling

Presentation som PDF: Medlemsundersökning2012

Del 1 – genomgång av undersökningarna
http://static.bambuser.com/r/player.swf?vid=2504566

Del 2 – fortsatt genomgång
http://static.bambuser.com/r/player.swf?vid=2504680

Del 3 – genomgång efter discussion
http://static.bambuser.com/r/player.swf?vid=2504747

Del 4 – sista delen
http://static.bambuser.com/r/player.swf?vid=2504818

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Medlemsundersökning

  1. Ping: Några dagar på mitt jobb « Organisering, ledarskap & kommunikation

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s