Tips på studiecirkel!

Jag vill komma med ett tips på en studiecirkel alla föreningar kan genomföra. En studiecirkel vi i IOGT-NTO i Sösdala genomfört med åtta träffar och 15 deltagare.

Det är en studiecirkel om 1900-talets Sverige och bygger på TV-serien 100 Svenska år som gick i repris nu i sommar. Hela den serien finns samlad på en DVD. Varje avsnitt är en timme långt och har olika teman såsom; Vår Fritid, Vårt kungahus; Vårt mode, Våra barn, Vår inrikespolitik, Vårt arbete, Vår teknik samt Vårt land i världen. Hans Villius och Olle Häger är speaker till de gamla filmavsnitten som spelas och och svarar för intervjuer mån människor som var med på tidigt 1900-tal.

Först såg vi på filmen i en timme. Sedan drack vi eftermiddagskaffet och därefter tog samtalet vid. Ung som gammal kunde dela med sig av sina erfarenheter och minnen från det ämne som var aktuellt för dagen. Tre studietimmar gick fort.

Vi i Sösdala hade förmånen att kunna se filmerna på en relativt stor filmduk men det går lika bra att se det hela på en TV-skärm.

Jag garanterar er åtta trevliga och givande träffar.

Håkan Månsson, Studieledare

Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s