Det är bättre att folk jobbar än super

Vi finns på plats på Moderaternas Sverigemöte för 1700 personer i Karlstad. Givetvis med en koppling till finansministerns kloka uttalanden om alkoholskatten.

Annonser
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Det är bättre att folk jobbar än super

 1. Mattias skriver:

  Jag måste ändå säga att detta är en ganska vinklat och snevridet från finansministerns sida. Visst ska det löna sig att jobba -> man får lön. Ska det löna sig att supa och röka -> nej, alltså man får ingen lön för det. Ser inte riktigt hur detta hör ihop med att höja skatten. Det gör ju snarare att det lönar sig mindre att jobba eftersom man får mindre för pengarna.

 2. Peter skriver:

  Det går förstås att tolka det där med arbete på olika sätt utifrån politisk tillhörighet. Just det tar inte vi ställning kring. Däremot är det intressant att Borg försvarar skattehöjningar på alkohol när han annars är öppen för sänkningar. Och han gör det därför att han ser en folkhälsopolitisk effekt, inte bara för att få in pengar i statskassan.
  Det är det som vi tagit fasta på i vår kommunikation med Moderaterna. Borg har högt förtroende bland Moderater och budskapet bjuder därför in till samtal. Däremot är hans slogan inget som IOGT-NTO kommer att ta efter.

 3. ks skriver:

  ”Arbeta inte supa”, det handlar om att använda sin tid på det ena eller det andra sättet. Det förstnämnda sättet är klart mera produktivt och är att föredra och en bra grundbult för framtiden och folkhälsan under 2010/2020-talen, tillsammans med IOGT-NTO:s andra grundsatser. Trevlig sommar till alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s