Krama en kristdemokrat…

… eller en folkpartist. Den kampanjen kunde vi ha startat idag. Som väntat innehåller förslaget om att tillåta gårdsförsäljning så mycket mer än bara gårdsförsäljning. Plötsligt pratar vi gårdsbutiker som får sälja sprit, vin och öl från andra länder. Det är mer än ett hot mot Systembolaget, det är att upphäva Systembolagets monopol. Dagens avslöjande visar bara att gårdsförsäljning i kombination med Systembolag inte fungerar. Som tur är har vi kristdemokrater och folkpartister i regeringen som vågar stå upp för folkhälsan, för Systembolaget som nu tydligen har mer stöd bland väljarna än i regeringen.

Annonser
Det här inlägget postades i Alkoholpolitik, Gårdsförsäljning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Krama en kristdemokrat…

  1. Johan H skriver:

    Det är knappast så att man gör sig omaket att ge sig ut till en gård för att köpa en flaska dyr dryck om det är fylla man är ute efter? Då är det lättare att gå till systemet och köpa en bag in box… Så det kanske är systemet som borde förbjudas istället?
    MVH
    /Johan

  2. harry skriver:

    Det är ynkligt att Sveriges ekonomi står eller faller på grund av hur mycket bruket/missbruket av alkohol och tobak är! Monopolställning på att leva på andras olycka borde vara det som ska förbjudas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s