Barnen i kläm

Benny Haag, skådespelare, nykter alkoholist och partiledare för Spritpartiet, skriver idag en tänkvärd debattartikel i Aftonbladet om när drickandet går överstyr: ”Ta farväl av familjen – och fortsätt supa” http://www.aftonbladet.se/debatt/article7578482.ab

”Har du familj så ta avsked av den genom en liten anspråkslös ceremoni. Ta dig därefter till ett Systembolag, bunkra upp för allt vad du är värd, bege dig till en öde ö och sup ihjäl dig.”

Väl drastiska råd.

Men att föräldrars riskabla alkoholkonsumtion tär på familjen och i synnerhet barnen är ingen nyhet.

Det är vardag för de 385 000 barn i Sverige som lever i familjer där det förekommer ”riskbruk” av alkohol, det vill säga där en eller båda föräldrar dricker så mycket att de riskerar sin egen hälsa.

Bättre då att följa Benny Haags råd om att söka hjälp. Många har funnit att det är lättare att ge upp alkoholen när man har stöd från andra som upplevt samma sak. På det sättet fungerar till exempel lokala kamratstödsgrupper inom IOGT-NTO. Men det viktigaste är att få hjälp på det sätt som passar en själv bäst. Oavsett om det är via nätet, telefon eller personliga möten. Det finns hjälp att få.

Annonser
Det här inlägget postades i Alkoholkonsumtion, Barn. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s