Alkoholpolitiken är en frihetsfråga

Idag hade Folkpartiet Skåne en debatt om gårdsförsäljning. Peter Moilanen representerade oss i panelen. Flera i panelen och i publiken pratade om att gårdsförsäljning och alkoholfrågan är en frihetsfråga. Frihet för vintillverkarna att kunna sälja sitt vin på produktionsstället, frihet för en av paneldeltagarna att kunna cykla runt och köpa vin. De har rätt – alkoholfrågan är en frihetsfråga. Men det handlar om vems frihet som är viktigast. Förlorar vi Systembolaget, antingen genom dominoeffekten eller EU-domstolen blir väldigt många människor av med sin frihet. Och det handlar om viktigare friheter, rättigheter, än rätten att cykla omkring på landet och köpa vin.

Annonser
Det här inlägget postades i Alkoholpolitik, Almedalen, Gårdsförsäljning och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Alkoholpolitiken är en frihetsfråga

  1. Linda Adolfsson skriver:

    Alkohol är definitivt en frihetsfråga. Speciellt för de upp till 300 000 svenska barn som lever med missbruk i sitt hem. Är friheten av att alkoholen blir mer tillgängligt viktigare än dessa barns drömmar om sann frihet? Är vissa människor så bekväma att de inte bryr sig om andra människor längre? De skulle gott få åka till en annan kontinent för att få tag på sitt vin om jag fick bestämma. Man glömmer så lätt vad det verkligen handlar om när man bara tänker på alkohol som vilken dryck som helst. Alkoholen hotar friheten för oss alla. Så mycket mer än vad folk tycks tänka på.

    Jag hejar på er i Almedalen! Det är tydligt att ni får stå för den intelligenta alkoholdebatten. Hoppas att det smittar av sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s