Då blir det ingen gårdsförsäljning då, Erlandsson?

Idag svarar jordbruksminister Eskil Erlandsson (C) i DN debatts nätupplaga. Hans svar går i princip ut på att de knappa hundratal jobben som försäljning av alkohol på tillverkningsstället skulle kunna bidra med är viktiga. Han säger även att regeringen inte kommer att föreslå detta om det strider mot EU-rätten.

Då blir det ingen gårdsförsäljning då, Erlandsson? Enligt EU-kommissionen strider gårdsförsäljning av alkohol i ett land med alkoholmonopol mot EU-rätten. Om utredningens syfte inte är att påverka EU-rätten eller kommissionens tolkning av den är det inte troligt att de kommer fram till ett annat svar.

Inget nytt alltså. Att införa gårdsförsäljning skulle vara att riskera monopolet för ett hundratal jobb på landsbygden. Hur viktiga dessa jobb är kan man såklart diskutera. Men de kan knappast vara värda en havererad svensk alkoholpolitik.

Annonser
Det här inlägget postades i Alkoholpolitik, Politik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Då blir det ingen gårdsförsäljning då, Erlandsson?

  1. Jimmy Svensson skriver:

    Som tidigare Centerpartist och nu Miljöpartist är det sorgligt att båda partierna accepterar gårdsförsäljning. Även när man själv har gett sig in ganska djupt i politiken finns känslan av maktlöshet kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s