Snart dags för Pumpen!

Under en intensiv timme en torsdagskväll i noveber tävlar tusentals deltagare i olika lag runt om i Sverige, i Pumpen. I tävlingen är nästan allt tillåtet för att hitta de rätta svaren… Uppslagsverk, miniräknare, telefoner, webben och vänner är till stor hjälp för att underlätta arbetet. Pumpen är en välkänd prövning inom IOGT-NTO-rörelsen, tävlingen har arrangerats i över 40 år!

Man tävlar i lag. De flesta lag kommer från någon av IOGT-NTO-rörelsens föreningar och kårer, men tävlingen är öppen för lag med deltagare som inte är medlemmar. Familjemedlemmar, kamratstödsgrupper och vänner är självklart välkomna att delta! Det är lättare att komma fram till svaren om man är fler som hjälps åt.

Alla lag ska besvara frågorna under samma tidpunkt i hela landet, torsdag den 12 november mellan 20.00 och 21.00. Därefter ska svaren rapporteras in. Frågorna är olika svåra. Alla klarar några, men det är en riktig utmaning att klara alla. Det krävs både faktakunskaper, klurighet och samarbetsförmåga för att lösa frågorna. Det kommer även att finnas någon fråga av praktisk karaktär.

Vi kommer att lägga upp frågorna här som pdf klockan åtta, så att även du som inte är med och tävlar kan mäta dina kunskaper! Man kan också ta del av det hela via Pumpens egna hemsida.

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s