TV4 Nyheterna granskar IOGT-NTO:s lotteriverksamhet

TV4 Nyheterna har granskat IOGT-NTO:s lotteriverksamhet, Miljonlotteriet, och det ansvar IOGT-NTO har när det gäller spelansvar.

 – Vi är väldigt stolta över de resurser vi lyckas skapa med hjälp av våra lotterier. Tack vare våra kunders stöd kan vi minska de problem alkoholen vållar samhället, som exempelvis alkovåldet eller det faktum att många barn far illa under t ex julhelgerna, säger Anna Carlstedt, förbundsordförande IOGT-NTO.  

 Samtidigt är det viktigt att vi inte skapar andra problem med vår verksamhet och därför har också spelansvarsfrågan högsta prioritet. Det innebär att de spel vi utvecklar skall vara säkra och att vi också erbjuder våra kunder verktyg för att kunna spela ansvarsfullt.

 Vårt synsätt på spelansvar innebär att de spelformer som vi utvecklar och säljer alltid kännetecknas av låga risker för den som spelar samt att marknadsföringen sker på ett ansvarfullt sätt.

 Personer under 18 år får inte köpa våra produkter via prenumeration eller på internet. Vi rekommenderar även våra butiksombud att inte sälja till minderåriga och förespråkar en lagförändring att det inte alls ska vara tillåtet för personer under 18 år att köpa lotter i butik

 Dessutom erbjuder vi våra kunder på internet verktyg som hjälper dem att själva begränsa hur mycket de vill spela för och hur mycket de som mest ska kunna riskera förlora. Allt för att kunderna skall kunna fortsätta spela på ett ansvarsfullt sätt. Vi erbjuder också möjligheter till självavstängning om man helt vill stoppa sig själv från spel och vi samarbetar med Stödlinjen och Spelinstitutet för att ge oroliga spelare och anhöriga vägledning i spelfrågor.

 Vi håller också på att sätta upp ett verktyg som analyserar hur den enskilde spelaren spelar och i förväg varnar denne om han eller hon spelar på ett riskfyllt sätt som skulle kunna leda till framtida spelproblem

 Frågor om detta hanteras av Johanna Berkquist, kommunikationschef IOGT-NTO, 0733-72 62 22.

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt, Media och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till TV4 Nyheterna granskar IOGT-NTO:s lotteriverksamhet

  1. Johan skriver:

    Stoppa ett beroende genom att bidra till ett annat? Beroende människor kommer knappast själva att begränsa sig…… Och människor över 18 år kan faktiskt också drabbas av spelberoende.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s