”Stoppa alkoholreklamen!”

När IOGT-NTO idag öppnade sin kongress på Svenska mässan i Göteborg krävde förbundsordförande Sven-Olov Carlsson att alkoholreklamen i Europa ska stoppas.

Sven-Olov Carlsson säger att alkoholen leder till enorma folkhälsoproblem.

– Alkoholen skadar så många människor runt om i hela Europa. Miljontals människor lider och kostnaderna för alkoholens skadeverkningar är gigantiska, säger Sven-Olov.

Han anser att alkoholreklamen vilseleder konsumenterna.

– Människorna i reklamen  ser lyckliga ut, de tycks kunna konsumera alkohol utan några som helst negativa konsekvenser. Alla vet att denna bild inte är sann, ändå får den visas. Det är obegripligt. 

Sven-Olov säger att det är djupt problematiskt att länder som vill driva en restriktiv alkoholpolitik förhindras av att alkoholreklamen, till exempel i tv, sträcker sig över nationsgränser.

– Det är nödvändigt med en gränsöverskridande lagstiftning. EU måste fatta beslut om att stoppa alkoholreklamen i tv. Dessutom måste alkoholreklamen i tryckta medier upphöra. Därför behövs en skärpning av den nationella lagstiftningen. 

För mera information, kontakta förbundsordförande
Sven-Olov Carlsson. Tfn 070-554 99 89.

Annonser
Det här inlägget postades i Alkoholpolitik, IOGT-NTO tycker till, Pressmeddelande och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till ”Stoppa alkoholreklamen!”

  1. Egon Frid skriver:

    Hej!
    Mycket bra förslag från IOGT-NTO på sin kongress idag om att alkoholreklamen ska stoppas. Alkoholreklamen rimmar verkligen illa med de folkhälsoambitioner som Sverige har eller i alla fall borde ha. Detta krav från IOGT-NTO:s kongress är en tydlig signal till regeringen och de möten om alkoholpolitik som arrangeras i dagarna i Jönköping. Stoppa alkoholreklamen!
    egon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s