Engagemang över hela Sverige

IOGT-NTO är en stor folkrörelse. Ett av de fält som vi är verksamma inom är våra Kamratstöd, som du kan läsa mer om här. Nu under Folknykterhetens vecka har vi många aktiviteter runt om i landet, det är tal, flygbladsutdelning och mycket annat.

Här är en debattartikel signerad av Staffan som är aktiv inom Kamratstödet Allianz i Trelleborg:

”Nu är det dags att vakna. Nu kan vi inte leva i ett mörker längre. Vi måste vakna upp och ta tag i alkoholmissbruket. Det går inte längre att blunda medan miljonerna glider mellan fingrarna. Det kostar ofantliga summor i socialmedel. Vi måste mota Fan i grinden.

Vi inom IOGT-NTO driver en hård kamp mot alkoholmissbruket, låt oss sluta upp tillsammans och ta tag i problemet. Vi kan, något måste hända.

IOGT-NTO vill starta ett lagarbete med personer som har som mål att hålla Trelleborg nyktert och drogfritt. En bra start är våra ungdomar. Vi som vuxna måste vara ledstjärnor och föregå med gott exempel, införa absolut nolltolerans, inte handla ut, inte se mellan fingrarna när det gäller ”lätta droger”, helt enkelt alkohol och drogfritt.

Vi kan inte längre bara stå stilla och se vart samhället är på väg. Vi kan inte ta oss råd att lägga ner miljarder på sjukdomar, våld och rättsväsenden som följer i spritens spår. Vi i IOGT-NTO driver en hård kamp mot missbruk men vi kan inte stå själva, alla måste hjälpas åt, att sprida budskapet om ett nyktert och drogfritt samhälle.

Låt oss gå i täten för att minska de sinnesförändrande medlen som florerar på gatorna, hjälp oss på IOGT-NTO att sprida budskapet, bli vår förlängda arm i kampen mot missbruk. Hjälp oss att visa övriga Sverige att i Trelleborg kan man gå säkert från våld och vara stolt över sin kommun.

Trelleborgare nu måste vi gå ur idet och ta itu med alkoholbödeln som tar många ifrån oss för tidigt. Våldet ökar lavinartat på våra gator och i hemmen. Vi är alla värda ett liv i harmoni. Vi inom IOGT-NTO vill hjälpa och inte stjälpa. Alla trelleborgare måste kunna gå lugnt på gatorna. Vi skall inte tillåta oss att bli illa behandlade.”

Det här inlägget postades i Alkoholpolitik och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s