Drogkampen i Flen

Olle Andersson som är verksamhetskonsulent hos oss, var igår måndag med och arrangerade Drogkampen i Flen. Han skriver så här om arrangemanget:

I går (måndag) kväll höll IOGT-NTO i Flen den årliga Drogkampen för kommunpolitiker. Alla partier (utom SD) var representerade med tre till fyra deltagare.  Det var en mycket lyckad kväll där allvarliga frågor kring alkohol och andra droger belystes på ett lättsamt sätt. Där fanns ifrågasättanden, skratt och gliringar till de andra lagen. Domaren försökte påverkas med smicker, fjäsk och mutor.

Vissa ansåg det lite orättvist av det segrande laget att ha med en konsulent anställd på IOGT-NTO . Jag påpekade att övriga partier kunde satsa på ett medlemskap inför nästa års tävling.

Miljöpartiet vann tävlingen med 21 poäng, Moderaterna kom 2:a på 17 poäng och Kristdemokraterna 3:a med 16 poäng. De tre lagen belönades med var sin Godtemplardricka.

Det här är en tradition som vi hoppas ska fortsätta varje år. Det är ett utmärkt sätt att hålla alkoholfrågan aktuell hos politikerna samtidigt som man skapar fina kontakter och även får ut vår fråga om att minska alkovåldet. Det här ger ju uppmärksamhet i massmedia också. http://ekuriren.se/nyheter/flen/1.361669

/Olle

Annonser
Det här inlägget postades i Alkoholpolitik, Bilder, Media och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s