Nu är det äntligen dags för Folknykterhetens vecka!

Nu kör folknykterhetens vecka igång på allvar! Folknykterhetens vecka är ett unikt tillfälle för oss i IOGT-NTO att synas tillsammans, genom lokala aktiviteter, över hela Sverige! Det är en enorm mobilisering och kraft som vi har i att kunna sprida våra budskap koncentrerat, under en och samma vecka.

Minska alkovåldet sträcker sig över hela året, men är även temat till årets folknykterhets vecka. Vi vill fortsätta arbetet med att pränta in begreppet alkovåld hos våra politiker, föräldrar, journalister, lärare, hos alla helt enkelt!

Nytt och spännande för i år är att vi står inför ett val, europaparlamentsvalet den 7 juni. Det innebär att kampanjen har två inriktningar, delvis en kommunal inriktning och dels en europeisk. Nu under folknykterhetens vecka är valrörelsen som allra hetast, och därför behöver vi lyfta den viktiga frågan om både Sveriges och EU:s alkoholpolitik! De beslut som tas i Bryssel påverkar vad som sker på den lokala orten i Sverige.

Vi vill minska alkovåldet, det gör vi genom att minska tillgängligheten på alkohol. Detta budskap måste ut till allmänheten och politikerna!

Våra kommunala krav är:
Begränsa öppettiderna
Håll på åldersgränserna
Stoppa överserveringen

Vårt europeiska krav är:
Sänk införselkvoterna

Annonser
Det här inlägget postades i Alkoholpolitik, Förebyggande arbete, Kampanj och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s