IOGT-NTO söker museivärdar till Ordenshuset Brofästet på Skansen

I ordenshuset Brofästet på Skansen visar och berättar IOGT-NTO hur vår verksamhet och våra idéer har sett ut genom historien fram till idag. Huset speglar hur ett ordenshus såg ut i slutet av 1920-talet, men vi berättar om historien från mitten av 1800-talet fram till nutid.

Under alla dagar i juni, juli och augusti bemannar vi huset med museivärdar. Vi håller även öppet under vissa helger under resten av året.

Som museivärd kommer du ensam att bemanna ordenshuset och ta emot besökare. Klädd i 20-talskläder berättar du om nykterhetsrörelsens och husets historia, men också om IOGT-NTO-rörelsen idag. Samtalen kan röra allt från den sociala situationen i slutet av 1800-talet till vilken verksamhet som bedrevs i nykterhetsrörelsen, nykterhetsrörelsens idéutveckling, husets arkitektur, modern politisk historia och alkoholkonsumtion och alkoholpolitik idag.

Det här är ett riktigt roligt sommarjobb som passar dig som kanske pluggar kulturhistoriska ämnen på universitetet och är aktiv i IOGT-NTO-rörelsen. Att du har ett personligt engagemang är viktigt för att på ett levande och trovärdigt sätt kunna berätta om rörelsen idag och relatera till ditt eget engagemang.

Nyfiken? Läs hela annonsen på iogt.se!

Annonser
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s