Vi är inget företag!

Ganska ofta ringder det försäljare och vill komma på besök. i 90% av fallen säger jag tack men nej tack, men ibland kan man ju faktiskt lära sig något, även om det inte behöver innebära att man köper deras varor eller tjänster.

En riktig vattendelare är vilken kunskap de har om IOGT-NTO. Jag har varit med om försäljare som talat om oss som ett företag som alla andra, om hur vi kan öka vår försäljning och så vidare. Ibland har jag fått höra att ”no offence, men ni uppfattas ju som ganska mossiga”. Hur tänker man som försäljare då? Att man dels inte gjort en koll på vad och vilka vi är, och att man tror att vi blir mer intresserade av dem genom att höra att de inte är så förtjusta i oss.

Dagens försäljare hade tidigare talat med en av våra ”filialer” och berättade att man där (filialen alltså) orerat över hur fruktansvärt dålig vår gamla hemsida var. Jag vet inte om det var försäljaren eller ”filialen” som borde bitit sig i tungan..

Men det man kan lära sig är kanske iallafall att man ska vara lite försiktig med vem man säger vad till. Och att försäljare som kan tala lite IOGT-NTO:itiska ligger betydligt bättre till hos oss!

Annonser
Det här inlägget postades i Vardagsbetraktelser. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s