Sven-Olov Carlsson medverkar vid World Mayors’ Conference on Drugs

Med fokus på vikten av att behålla en restriktiv och human drogpolitik både nationellt och internationellt genomförs den 5–6 februari World Mayors’ Conference on Drugs tillsammans med ECAD Mayors’ Conference.

Konferensen är en av flera förberedelser inför FN:s UNGASS-möte (UN General Assembly Special Session on Drugs), som äger rum i Wien under mars 2009, då FN:s drogkonventioner kommer att revideras. Syftet med konferensen är att borgmästarna formulerar en gemensam deklaration som kommer att överlämnas till UNGASS-mötet. Deklarationen kommer att fokusera på vikten av arbete mot droger med restriktiv och human inriktning, enligt ECAD:s normer. Konferensen kommer dessutom att vara avstamp för Göteborg Stads särskilda fokus på drogfrågor under 2009.

Under torsdagen kommer IOGT-NTO:s förbundsordförande Sven-Olov Carlsson att hålla ett föredrag under rubriken ”THE ROLE OF CIVIL SOCIETY IN DRUG PREVENTION”.

I sitt föredrag kommer Sven-Olov Carlsson att tala om framgångsfaktorer för ett effektivt drogförebyggande arbete:

En restriktiv narkotikapolitik förutsätter ett folkligt stöd. Att begränsa efterfrågan på narkotika handlar därför till stor del om att skapa och upprätthålla sociala normer och attityder mot narkotika. Att förstärka de skyddsfaktorer och minska de riskfaktorer som människor därvid möter är av central betydelse för ett framgångsrikt drogförebyggande arbete. För goda resultat är det nödvändigt att civilsamhällets olika aktörer involveras och ges en framträdande roll i det arbetet. Detta synsätt på betydelsen av civilsamhället insatser och medverkan i det drogförebyggande arbetet bör också komma till tydligt uttryck i de olika policies som beslutas.

Annonser
Det här inlägget postades i Alkoholpolitik, Allmänt, Förebyggande arbete och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sven-Olov Carlsson medverkar vid World Mayors’ Conference on Drugs

  1. Elin Lundgren skriver:

    S-O var bra! Sådana där konferenser är spännande ur perspektivet att det sups så mycket på kvällarna…

  2. jaevens skriver:

    Ligger denne talen ute på nettet noe sted?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s