På besök i Mongoliet

Sven-Olov Carlsson, IOGT-NTO:s förbundsordförande berättar:

”Jag besökte Ulan-Bator och Mongoliet under augusti månad i min egenskap av president i IOGT International. Jag genomförde besöket tillsammans med Esbjörn Hörnberg, IOGT Internationals Executive Director.

Syftet med resan var att undersöka förutsättningarna för ett utvecklingssamarbete med frivilligorganisationer och samhällsföreträdare inom alkoholområdet. Det behövs en folklig mobilisering för att landet skall kunna komma tillrätta med sina stora alkohol- och våldsproblem och de frivilligorganisationer som redan är verksamma inom landet inom alkoholområdet är i det sammanhanget viktiga varför insatser för att stärka deras kapacitet är mycket angelägen. Det var också en uppfattning som delades av regeringens och andra myndighetsföreträdare.

Ett konkret resultat av besöket är att ett samarbetsavtal träffades mellan IOGT International och ett antal av de frivilligorganisationer som vi mötte under besöket där ömsesidiga åtaganden framgår.”

På bilden från vänster Dr. Cees Goos, hälsominister Dr. Tsolmon Jadamba, Ministry of Health Mongolia, Sven-Olov Carlsson och Dr. Gundegmaa Jaamaa, Mongolian Public Health Professionals´ Association, Mongolia.

Annonser
Det här inlägget postades i På fältet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s